Catamaran

U hebt besloten om op een zeilvakantie te gaan. Waarom zou u dan voor een catamaran kiezen? Op de chartermarkt zijn in principe twee soorten zeiljachten te vinden: de monohull (beter bekend als een standaard zeiljacht) en de multihull (meestal een catamaran). Er zit een flink verschil tussen het zeilen op deze jachten, dus daarom zetten we hier de eigenschappen even naast elkaar.

Catamaran Monohull zeiljacht
Diepgang van +/- 1 meter Diepgang van +/- 1.80 meter
2 motoren, 1 per drijver
1 motor (evt extra boegschroef)
2 drijvers, trampoline daartussen, veel ruimte op het dek en stabiele ligging 1 drijver, aan de hand van de grootte van de boot ook ruimte op het voordek
Bijboot hangt in de Davits (kleine hijskraantjes) achterop
Ligt op het voordek of bij grote jachten in de garage (>55ft)
Gelat grootzeil
rol grootzeil of gelat grootzeil
 Ligt stabiel en zonder helling, ook met veel windnautitech44inside Kan veel helling hebben als gevolg van de windbavaria36crlayout, BQ Yachting

Een ander verschil is de prijs. Catamarans zijn fors duurder om te huren dan een normaal zeiljacht, maar je krijgt daar wel extra comfort voor terug.

Catamarans zijn zeer geschikt voor mensen die graag ruimte hebben, grote bedden willen, stabiele zeeligging (tegen zeeziekte) zoeken en die van comfort erg kunnen genieten. Zeiltechnisch is het minder uitdagend dan een monohull.

Zeiljachten zijn zeer geschikt voor mensen die graag (redelijk) sportief zeilen, meer contact met het water zoeken en, afhankelijk van de leeftijd van het jacht, ook van comfort kunnen/willen genieten. Meer informatie over het varen met een monohul? Bekijk dan even deze site: zeiljachthurengriekenland.

Wist u dat u ook flottielje kunt zeilen met uw catamaran? U sluit dan aan bij een van de flottieljes van BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen. Per seizoen varen er meerdere flottieljes van BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen rond.

Neemt u gerust contact op voor meer informatie. U kunt ook vast een impressie krijgen over flottieljezeilen via de link. U komt dan op de website van BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen terecht.

 


Volg ons

Please check your feed, the data was entered incorrectly.