Catamaran

U hebt besloten om op een zeilvakantie te gaan. Waarom zou u dan voor een catamaran kiezen? Er zijn veel verschillen in het zeilen met een monohull (1 kiel) of een multihull (2 of meer kielen). Ook is er veel verschil in het comfort en het aantal personen dat er per jacht kan. In het overzicht hieronder vind u de verschillen tussen een catamaran en een monohull zeiljacht.

Catamaran Monohull zeiljacht
Diepgang van +/- 1.10 meter Diepgang van +/- 1.80 meter
2 motoren 1 motor (evt extra boegschroef)
2 drijvers, trampoline daartussen, veel ruimte op het dek en stabiele ligging 1 drijver, aan de hand van de grootte van de boot ook ruimte op het voordek
Bijboot hangt in de Davits Ligt op het voordek, leeg in de bakskist of bij grote jachten in de garage (>50ft)
Gelatzeil Veelal rolzeil
Ā Ligt stabiler, weinig helling nautitech44inside Kan veel helling zijn als gevolg van de windbavaria36crlayout, BQ Yachting

Flottielje zeilen.

Wist u dat u ook flottielje kunt zeilen met uw catamaran? U sluit dan aan bij een van de flottieljes van BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen. Per seizoen varen er meerdere flottieljes van BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen rond.

Neemt u gerust contact op voor meer informatie. U kunt ook vast een impressie krijgen over flottieljezeilen via de link. U komt dan op de website van BQ Yachting l Mooi Weer Zeilen terecht.


Volg ons

1
Something is wrong. Response takes too long or there is JS error. Press Ctrl+Shift+J or Cmd+Shift+J on a Mac.