Frankrijk

De landstreek Var is een bekend vakantiegebied voor zeilen. Var strekt zich ruw genomen uit tussen Marseille en de Italiaanse grens en kenmerkt zich door de geur van de zeelucht en kastanjebomen. Een kust met veel mogelijkheden en een Mistral die zorgt voor een meestal aangename wind. Veel gastvrije marina’s langs de kust en veel bekende plaatsen zoals Le Lavandou, Saint Raphael, Frejus en Port Grimaud. Voor vele zeilers een leuk gebied om te gaan zeilen.

Var maakt onderdeel uit van de franse Riviera, een van de bekendste toeristische gebieden ter wereld. Er valt dus in de omgeving meer dan genoeg te beleven, zowel voor gezinnen met kinderen als andere reisgezelschappen. Mondaine badplaatsen als Nice, Cannes en Monaco zijn echte trekpleisters waar het prima flaneren en shoppen is. Voor de vakantieganger die de drukte liever aan zich voorbij laat gaan zijn er echter genoeg alternatieven.

De drie eilanden, Ile de Porquerolles, Ile du Levant en Ile de Port Cros, samen bekend als Iles d’Or zijn een voorbeel van alternatieven. Verscholen ankerbaaien en kleine jachthavens zijn volop in dit gebied aanwezig.

Benieuwd? Neem dan contact met ons op!


Volg ons

Please check your feed, the data was entered incorrectly.