Griekenland

Griekenland
Griekenland is een ideale zeillocatie: een mediterraan klimaat, goede wind, veel zon en helder, aangenaam zeewater.
De temperaturen liggen in de zomer rond de 28° C, hoewel rond en in Athene ook temperaturen van 40 graden niet ongewoon zijn. Op de Griekse eilanden waait in de zomer de Meltemi: een noordelijke wind die zorgt voor de broodnodige verkoeling. Tijdens het voor- en naseizoen kent Griekenland wat koelere nachten.
Kalamaki Marina is de starthaven vanuit Athene en ligt niet ver van vliegveld Athens International Airport Venizelos. Vanuit Athene is er een ruime keuzemogelijkheid uit zeilgebieden. De Saronische Golf en de Cycladen liggen het meest voor de hand, maar ook de Sporaden zijn goed bereikbaar.Van der Bijl Korinthe l Mooi Weer Zeilen

De Saronische en Argolische Golf
Zowel de Saronische als de Argolische Golf zijn schitterende zeilgebieden. De schilderachtige eilanden in de Saronische golf, zoals Poros, Aegina en Hydra kennen gezellige stadjes met een overvloed aan taverna’s, winkeltjes en bars. Op de Peloponessos, aan de Argolische Golf, vindt u vooral traditionele vissersdorpjes, waar de rust bewaard is gebleven.
Doorgaans steekt de wind op rond het middaguur, uit variabele richtingen van windkracht 3-5, of soms 6. In de Argolische Golf met name uit zuidoostelijke richting. Tegen de avond zwakt de wind weer af, vaak tot windstilte. Geheel windstille dagen komen ook voor. Een mooi moment om een rustige baai op te zoeken, en deze eens met de snorkel te verkennen…

De Cycladen
Bij de Cycladen dient u in juli en augustus rekening te houden met de aanwezige Meltimi. Deze zeer krachtige wind kan in deze maanden oplopen tot windkracht 6, 7 of zelfs 8 Beaufort. Het gebied is prachtig, maar in de zomermaanden alleen geschikt voor ervaren zeilers. Het gebied bestaat uit een uitgebreide reeks van prachtige eilanden. Het vergt minstens twee maanden om ze allemaal aan te lopen. Veel eilanden bieden zowel een keuze uit drukkere als stille haventjes en baaien. De eilanden Kea en Kithnos zijn in de meeste gevallen binnen een dag bezeild vanuit Athene.

Lefkas
Het gebied rond Lefkas (de Ionische zee) is ideaal voor zowel de geoefende als de wat minder ervaren zeiler. Door de eilanden strook is er sprake van een soort binnenzee die voor veel beschutting zorgt. Er is doorgaans weinig deining. De afstanden tussen de verschillende eilanden en havenplaatsjes zijn kort waardoor je je niet hoeft te houden aan een strak vaarschema. Er zijn altijd uitvalhavens binnen bereik en de eilanden zijn vaak goed zichtbaar. Er zijn tal van mogelijkheden voor ankerplaatsen waar je heerlijk beschut ligt en prachtig kunt snorkelen. Een ideaal gebied voor families met kinderen.

Voor de wat meer ervaren zeiler bestaat de mogelijkheid om de eilanden aan de westkant te ronden of een oversteek te maken naar het noordelijk gelegen Paxi en Corfu. Vanaf de eilanden is een oversteek naar het vasteland prima te maken. In deze wateren staat doorgaans iets meer wind en deining.

Temperaturen in Griekenland
april   mei      jun      jul       aug     sep     okt
20-25 23-30 28-31 28-31 24-30 18-22 18-22

Gemiddelde watertemperaturen in C
voorjaar   zomer    najaar
18-22     26-28     20-26

Benieuwd? Neem dan contact met ons op!


Volg ons

Please check your feed, the data was entered incorrectly.